Genomineerden ABN AMRO Newcomer Retail Award 2019-2020

Crisp

De nieuwe Nederlandse online supermarkt voor iedereen die van goed eten houdt. Crisp heeft lekkere, verse producten van meer dan 200 leveranciers beschikbaar.

Er is gehakt van MRIJ van Piet, verse brownies van Jordy’s Bakery uit Rotterdam, handgemaakte worstenbroodjes van bakker Remco Beekman uit Brabant, pizza’s van pizzabakker Ted uit Heerhugowaard en mosselen uit Zeeland, van familiebedrijf Neeltje Jans.

Rollen wc-papier en andere dagelijkse boodschappen vind je er níét, wel mooie stukken vis, vlees, kakelverse groenten en fruit uit het seizoen en heerlijke delicatessen. Crisp is dan ook niet per se bedoeld voor dagelijks gebruik, maar juist voor die speciale boodschappen waar je anders nog de deur voor uit zou moeten, langs speciaalzaken.

Crisp is opgericht door Tom Peeters (co-founder van Westwing), Michiel Roodenburg (Ahold), René Bink (oprichter en directeur van StreekSelecties BV, een groothandel in lokale versproducten) en Eric Klaassen (hij startte het digital strategy advieskantoor BLOOM). Zij bundelen al hun superpowers nu in Crisp.

felyx

felyx is een innovatieve scale-up met ambitieuze plannen voor duurzaam en gedeeld stadsvervoer. Omdat steden voller worden en de luchtkwaliteit verslechtert is er een transitie nodig richting nieuwe vormen van mobiliteit.

Met felyx reis je snel, comfortabel en duurzaam door de stad. Je profiteert van alle voordelen van een elektrische scooter zonder last te hebben van de nadelen die kleven aan het bezit van een eigen scooter. felyx is een deur-tot-deur oplossing en je kunt overal gratis parkeren. De e-scooter opladen wordt door felyx gedaan. De e-scooters worden 100% elektrisch aangedreven, dit betekent dat ze stil en uitstootvrij zijn. Op deze manier dragen alle felyx rijders bij aan een schonere en stillere stad. Ons serviceteam rijdt uiteraard ook in een 100% elektrische bestelbus rond. Voor het rijden met felyx betaal je €0,30 per minuut. Er zijn geen verborgen kosten, je betaalt alleen voor het gebruik.

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek

Verse soepen uit De Verspillingsfabriek en worstenbroodjes, koeken en brownies uit de zorgbakkerij; te koop op Schiphol Plaza. Een samenwerking tussen HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek.

Bij Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek kunnen gasten genieten van verschillende verse soepen uit De Verspillingsfabriek, zoals tomatensoep en erwtensoep. Daarnaast kunnen ze er terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit onze Zorgbakkerij waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Daar ontwikkelen we producten met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt, net als bij De Verspillingsfabriek, talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.