Genomineerden Best Newcomer Award 2018-2019

Charlie Temple

“Wij vinden dat het kopen van een bril leuk & makkelijk moet zijn en dat iedereen een bril van de beste kwaliteit moet kunnen kopen, zonder een fortuin uit te geven. Daarom zijn we zelf brillen gaan maken, omdat we geloven dat het nog beter kan!”

Charlie Temple is de snelst groeiende e-tailer op het gebied van brillen op sterkte in Nederland. Voor 25,- heb je al een bril inclusief glazen op sterkte. Bij Charlie Temple krijg je de hoogste kwaliteit bril voor de beste prijs en de beste service. Voor de brillen wordt kwalitatief hoogwaardig acetaat uit Italië en Japans titanium gebruikt. Als je doordeweeks een enkelvoudige bril voor 18.00u bestelt, heb je hem de volgende dag al in huis. Bovendien heb je altijd 30 dagen bedenktermijn en 2 jaar garantie op iedere bril.

Toen zijn twee jaar oude zoontje Charlie eind 2014 een bril nodig had was founder Leon Planken verbaasd over het feit dat het meer dan 2 weken duurde voordat de bril klaar zou zijn, en was het vooral de rekening van meer dan 400 euro waar Leon moeite mee had. Toen niemand kon vertellen waarom een bril meer moest kosten dan een iPad begon zijn avontuur en was Charlie Temple geboren! Charlie Temple is in mei 2016 opgericht en is sindsdien sterk gefocust op klantbehoeften en groei. In 2017 stond Charlie Temple in de top 10 van de EMERCE meest innovatieve e-commerce bedrijven.

Normal

NORMAL is een Deense winkelketen die normale producten aan normale mensen verkoopt: "In een wereld waarin we allemaal uniek willen zijn, vieren we dat we allemaal dezelfde behoeften hebben".

Het assortiment is gericht op persoonlijke verzorgings- en schoonheidsproducten van A-merken. Het varieert in meerdere categorieën, die allemaal worden gebruikt of geconsumeerd door het huishouden - elke dag of slechts af en toe. Maar NORMAL gaat ook over het bieden van een unieke klantervaring. U zult altijd nieuwe en opwindende producten en merken in de winkels vinden, waardoor elk NORMAAL bezoek avontuurlijk wordt. De producten zijn laag en concurrerend geprijsd, en als klant hoeft u niet langer te zoeken in de jungle van coupons, promoties en multibuy-kortingen. De prijs is altijd, altijd, altijd hetzelfde en daarom krijgt u elke keer dat u winkelt dezelfde lage prijs, ongeacht het aantal items dat u koopt.

NORMAL werd in 2013 in Denemarken opgericht en tegenwoordig zijn er 140 NORMALE winkels verspreid over Denemarken, Noorwegen, Zweden en nu ook Nederland. De eerste winkel in Nederland is geopend in mei 2018 in Hoog Catharijne en de volgende winkels gaan open in

ThePhoneLab

“To make high quality and fast repairs available and affordable for everyone”

Met deze missie startten Boris Blijham & Danny ten Nijenhuis ThePhoneLab, een reparatiedienst voor smartphones & tablets.

Met de drie belangrijkste peilers; originele onderdelen, 30 minuten service, en een eerlijke prijs openden de mannen in Maart 2015 hun eerste winkel aan de Marnixstraat in Amsterdam.

Zowel online als in de winkel heeft ThePhoneLab een open en transparante uitstraling. Je kunt makkelijk een afspraak maken en ter plekke onder het genot van een bak koffie meekijken hoe een labjas dragende specialist jouw reparatie uitvoert. De hoge klanttevredenheid en betrouwbaarheid zorgden voor een sneeuwbaleffect in het aantal klanten. Het concept bleek een succes.

ThePhoneLab groeide in de daaropvolgende jaren hard door. Inmiddels zijn er 5 vestigingen waarvan drie in Amsterdam, een in Haarlem en sinds kort ook een in Utrecht. Voor de komende jaren zijn er grootse groeiplannen. Binnen enkele jaren is het doel om landelijke dekking te bereiken zodat iedereen gebruik kan maken van ThePhoneLab haar service.

De diensten worden momenteel uitgebreid met het aanbieden van Refurbished Smartphones. Door middel van goede testprocedures en vakkundige reparateurs wilt ThePhoneLab een einde maken aan de momenteel negatieve publiciteit rondom de refurbished markt.